דברים טובים

מה מתאים יותר ממתכון רימונים לחג סוכות?

רימונים אלא מה ?

סלט בטטה אפויה בגריל עם גרגירי רימונים, עלי בייבי, אגוזי פקאן מסוכרים, פיסטוקים ופירות יבשים - מוגש עם רוטב רימונים-תפוזים וחומץ בלסמי


מצרכים למתכון 

·        הסלט

·        בטטה - 1 ק"ג

·        רימון - כוס (200 גרם), גרגירי רימונים.

·        עלי בייבי - 500 גרם

·        פקאן מסוכר - 3/4 אריזת ניילון - סה"כ (150 גרם)

·        פיסטוק חלבי קלוי - 150 גרם

·        שקדים משובבים - אריזת ניילון (100 גרם)

·        תפוח עץ מיובש - 1/4 קופסת פלסטיק - סה"כ (50 גרם)

·        חמוציות - 50 גרם

·        הרוטב

·        מיץ רימונים טבעי - כוס (240 מ"ל), טרי.

·        מיץ תפוזים - כוס (240 מ"ל), סחוט טרי.

·        סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)

·        מיץ לימון - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)

·        חומץ בלסמי - כף (10 מ"ל)

·        רוטב סויהמ"ל), לפי הטעם.

·        מלח - כפית שטוחה, לפי הטעם.

·        פלפל לבן - 1/2 כפית שטוחה

·        ליקר 1/2 כוס

אופן הכנת המתכון

לשטוף את הבטטות, לעטוף בנייר אפייה (כל בטטה בנפרד) ולאפות על מצב גריל בחום של 190-200 מעלות למשך כ- 35 דקות.. להוציא את הבטטות האפויות, לקלף מהקליפה ולפרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ.. את הפפאיה לפרוס לרצועות, ואת גרגירי הרימונים לערבב עם עלי הבייבי, האגוזים, הפיסטוקים, השקדים וכל הפירות היבשים.. בצלחת הגשה נאה לסדר את עלי הבייבי, מעליהם להניח את פרוסות הבטטה ושאר המצרכים, ומעל לכל הסלט ליצוק את הרוטב  ערבב את כל מצרכי הרוטב היטב לפני.


שבת שלום צום קל וחג סוכות שמח


מופיע בעלון:
תגובות לדף