דברים טובים

 

 לקראת ראש השנה חלה בדבש. תשאלו ואיפה עוגת הדבש המסורתית?

  לא שאני מתכוונת לוותר על עוגת הדבש המסורתית שלי, המופיעה על השולחן החג שלנו מדי ראש שנה זו שהמתכון שלה  מרובב כתמים משימוש יתר ונחבא בתוך ספרה הוותיק של רות סירקיס "מן המטבח באהבה" אז זהו שאני לא אוותר! אז תהיינה שתיים...

חלת דבש לראש השנה

המרכיבים

קילו קמח

כף מלח

1/4כוס סוכר

 2 כפות שמרים יבשים

  2 ביצים גדולות

1/3 כוס שמן

1/4 כוס דבש

 1/5 כוסות מים חמימים

מעל לחלות

1/4כוס דבש

3 כפות מים רותחים

ההכנה

בקערת מיקסר נערבב היטב קמח מנופה ומלח.

נוסיף לקערה שמרים ונערבב היטב להטמיע את השמרים.

נוסיף ביצים, שמן ודבש ונלוש היטב.

נתחיל להוסיף את המים בהדרגה ותוך כדי לישה.

אם הבצק יבש נוסיף מעט; עוד 1.5 כפות מים ונלוש לפחות 10 דקות לבצק רך מאוד.

שמן, נניח את כדור הבצק בקערה ונכסה בניילון נצמד. נניח לתפיחה של כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.

נחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים נקלע שתי צמות.

נכסה במגבת לחה ונתפיח את הצמות כ-40 דקות. נאפה את החלה בתנור חם על 175 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהחלה מזהיבה..

בינתיים כשהחלה נאפית נכין את הזיגוג ע"י ערבוב המים והדבש לתערובת אחידה. כשהחלה יוצאת מהתנור נניח אותה ל-5 דקות ואז נשפוך עליה את הדבש



מופיע בעלון:
תגובות לדף