דברים טובים

דברים טובים

ריבת תאנים

 

בין יתר פירות העונה מככבים גם התאנים שרבים מעריציהן.

אם להודות על האמת אני לא נמנית על חובבי התאנים.אבל כשאני רואה אותן על העץ או בקערה אותה הביא חבר שבגנו גדל עץ תאנה שופע, והוא אינו יכול להתגבר על הכמות   של הפרי,  ואז הוא מחלק את הפרי הבשל בין השכנים והחברים ,אני לא יכולה לעמוד בפתוי ולא לעשות בהן מעשה.

לפי הבטחת כותבת המתכון יוצאת קונפיטורה עדינה מאוד, נהדרת על חלה עם חמאה, כרוטב לבשר, לפטה כבד, לגלידות או לכל שעולה בדעתכם. מי שיכין את הריבה המופלאה הזו, בוודאי לא יתאכזב.

המצרכים

2.5 ק”ג תאנים בשלות שטופות, חצויות וקטומות (להוריד את הגבעול שבחלקן העליון

מיץ מ – 1 לימון

ק”ג סוכר    (כמובן שאפשר להקטין כמויות ביחסים הנכונים של המרכיבים)

ההכנה

בסיר עמוק וכבד להניח את התאנים. מעל לשים את הלימון והסוכר. לכסות את הסיר ולהניח במקרר ללילה

בבוקר, לשים את הסיר (כמות שהוא) על להבת הגז עד שירתח. להוריד את הקצף שנוצר בחלקה העליון של הריבה, להנמיך את האש ולבשל עוד כשעה-שעה וחצי (או עד שהריבה מסמיכה.

לשים בצנצנות ולשמור בקירור.

 

בשבוע שעבר הבאנו בדף מתכון של חלה מקמח שמרים עם בצל מטוגן.

התוצאה היתה טעימה במיוחד וכבר יש דרישה של אספקה נוספת של החלה.

ההכנה קלה. מומלץ לנסות.

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף