דברים טובים

 

בצק שמרים

מאז שרכשתי בזמנו מקסר "תותח" KITCHEN AID התחלתי להכין עוגות ולחמניות מבצק שמרים ועמדתי שלובת ידיים רק כדי לראות איך "התותח" מבצע בזלזול פעולות ששפכתי בהכנתן במשך השנים דם יזע ודמעות , לאחרונה הופיעו בכלבו שקיות קמח שונות כמו  קמח בצק פריך, קמח שמרים ,הסתכלתי עליהן בחוסר אמון עד שלאחרונה נתקלתי ברשת במתכון לחלות עם קמח שמרים והחלטתי לנסות : אחלו לי ולקמח בהצלחה


לבצק:

1 ק”ג “קמח שמרים” (שקית שלמה)

3/4 כוס שמן (לא זית)

1/2 כוס סוכר

2 ביצים גודל L (בטמפרטורת החדר)

2 כוסות מים פושרים

כפית מלח

להברשה:

1 ביצה טרופה

אופציונאלי ולפי הטעם: שומשום, פרג, זעתר.

הוראות הכנה:

מכניסים את כל המצרכים, למעט המלח, לקערת המיקסר ומערבלים (עם הידית של הלישה ולא של ההקצפה) כ-10 דקות במהירות איטית לקבלת בצק חלק.

ייתכן ובמהלך העשר דקות הללו תצטרכו כפעמיים-שלוש לעצור את פעולת המיקסר ו”לקלף” את הבצק שעולה מעל ידית הלישה או מהצדדים, לצרפו ליתר הבצק ולהמשיך.

מוסיפים את כפית המלח ומערבלים עוד כדקה.

מוציאים את הקערה מהמיקסר, מכסים אותה עם מגבת לחה, ומתפיחים למשך שעה.

כעבור שעה, עם ידיים מעט מקומחות (בקמח רגיל), מחלקים את הבצק ל-9 כדורים שווים בגודלם (ומניחים אותם על משטח עבודה או תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. שוב מכסים את הבצק במגבת לחה, ומתפיחים ל-15 דקות.

יוצרים מהכדורים גלילים ארוכים בערך ברוחב של 3 ס”מ לגליל (אין צורך במערוך, רק גלגלו עם הידיים). קולעים צמה מכל 3 גלילים.מתפיחים את החלות (ללא מגבת) לעוד 45 דקות. לקראת סוף ההתפחה מדליקים את התנור על 180 מעלות.טורפים ביצה בקערה קטנה ומברישים בה את החלות.

אופים בתנור למשך 30 דקות עד להזהבה וריח מופלא שמתפשט בכל הבית.


מופיע בעלון:
תגובות לדף