דברים טובים

 

  אחרי מהומת האוזני המן נשאר לנו במקרר עוד פרג. ומכיון שבגבע עדיין לא הסתיימו פסטיבלי- פורים למה לא לנצל את השאריות לעוד מופע פרג אחד אחרון?

הלכנו אל השף האהוב עלינו חיים כהן וכרגיל הוא לא מאכזב . עוגת פרג ומיץ תפוזים

 יענו השבוע על הצורך בחיסול שאריות מחד ועוגת שבת ראויה מאידך.

 עוגת מיץ עם פרג

מרכיבים לעוגה

50 גרם פרג טחון טרי

1 כוס חלב כוס לא מלאה כ-200 מ"ל

200גרם חמאה רכה

150 גרם סוכר

3 ביצים

חצי כוס מיץ תפוזים

1כף קליפת תפוז

300 גרם קמח תופח

לרוטב

1 כוס מיץ תפוזים טרי סחוט

100 גרם סוכר

קליפת תפוז

אופן ההכנה:

מערבבים את הפרג והחלב.

מכניסים לקערת מערבל את החמאה והסוכר ומערבלים עד שמתקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך ערבול.

מוסיפים את גרידת ומיץ התפוז

וממשיכים בערבול תוך הוספה הדרגתית של הקמח.

 מוסיפים את החלב והפרג ומערבבים עוד דקה או שתיים עד שהתערובת אחידה.
מרפדים תבנית אפייה (22-24 ס") בנייר אפייה אותו משמנים קלות בחמאה. מעבירים את תערובת הבצק לתבנית ואופים שעה בתנור שחומם ל -160 מעלות. בודקים עם קיסם את מידת העשייה של העוגה, מוצאים אותה מהתנור ומניחים אותה להתקרר (רצוי על רשת (
מכניסים את מרכיבי הרוטב לסיר קטן. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות עד שהרוטב יסמיך מעט. מצננים את הרוטב לפני השימוש.מגישים פרוסת עוגה, עליה יוצקים כף או שתיים מן הרוטב.

  



מופיע בעלון:
תגובות לדף