דברים טובים

דברים טובים

אין , אין כמו פירות הקיץ ! ככה וככה שנים, מדי קיץ, אני חוזרת ומצהירה בזאת על היותם הטעימים והעסיסיים מכל ולהכל: לעוגות ,לסלטים,  למרקי פירות והכי הכי ככה סתם- בלי סכין ומזלג ישר לנגוס כשהעסיס מטפטף על הסנטר והטעם גן-עדן.

עוגת שזיפים(או כל פרי אחר) הפוכה

מרכיבים 25 גר חמאה רכה


0.25 כוס סוכר חום

שזיפים  חתוכים לפרוסות עבות עד שיכסו את כל התבנית

בצפיפות

 100 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר

1 כפית וניל

גרד קליפה מחצי  לימון

2 ביצים

  1+1/4 כוס קמח תופח

1 גביע שמנת חמוצה

 

אופן ההכנה:

1.      לחמם תנור לחום 180 מעלות 2.      מרפדים תבנית קפיצית בנייר אפייה (כדאי לגזור אותו לעיגול ללא שוליים) מורחים את הנייר ב25 גר' חמאה רכה ומפזרים את הסוכר החום. מסדרים את השזיפים החתוכים על הבסיס של החמאה והסוכר.


3.      העוגה: מערבלים את שאר החמאה והסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים את התמצית הוניל ומערבבים. מוסיפים את הביצים אחת - אחת ומערבלים עד שהן נבלעות.

4.      מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח והשמנת החמוצה לסירוגין בהדרגה עד שהם נבלעים בתערובת.

5.      יוצקים לתבנית מעל הפירות ואופים בתנור 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי (מומלץ להניח נייר אפיה בתבנית מתחת לעוגה כי לפעמים נוזלי העוגה עלולים לנזול.

6.      מצננים את העוגה והופכים אותה על צלחת הגשה


מופיע בעלון:
תגובות לדף