דברים טובים


אי אפשר לוותר לפחות פעם בשנה על עוגת גבינה-שמנת מושלמת?! ומה המועד הנכון ביותר לניסויים הגבינתיים-חלביים למיניהם, כמו ערב חג השבועות?

ניסינו הפעם מתכון לעוגת אוראו ושוקולד לבן, ולפי תגובות הטועמים דווקא הצלחנו!

 

מתכון לעוגת אוראו ושוקולד לבן מושלמת

מצרכים

24 עוגיות אוראו כפולות (264 גרם)

2 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל 

חבילת שוקולד לבן (100 גרם)

4 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל

חצי כוס חלב קר

8 עוגיות אוראו כפולות (88 גרם)

קערית עם 2/3 כוס חלב לטבילתהעוגיות.  

אופן הכנה

-מניחים בקערית חצי מיכל שמנת מתוקה וקוביות שוקולד לבן ומחממים במיקרוגל מספר שניות. מוציאים ומערבבים עד שהשוקולד הלבן נמס לגמרי ומתקבלת תערובת חלקה. מניחים את התערובת בצד לקירור.

-מניחים בקערה מיכל וחצי שמנת מתוקה ומקציפים במשך כדקה עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל, חלב ואת תערובת השוקולד הלבן (לאחר שהצטננה) וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה (להקצפה מוצלחת- מומלץ להכניס את מיכלי השמנת למקפיא 10 דקות לפני ההקצפה).

-מפרידים את עוגיות האוראו הכפולות לשתי עוגיות בודדות. טובלים כל עוגיה בקערית החלב משני הצדדים ומסדרים בתחתית התבנית באופן אחיד כשהצד של המלית פונה כלפי מעלה. יוצקים מחצית מהקרם על שכבת העוגיות ומיישרים. חוזרים על הפעולה עם שכבה נוספת של עוגיות- טובלים בחלב ומסדרים מעל שכבת הקרם. יוצקים מעל את המחצית הנוספת של הקרם ומישרים.

טוחנים 8 עוגיות אוראו כפולות לפירורים דקים ומפזרים מעל העוגה

-עוטפים בניילון נצמד או נייר כסף ומכניסים את העוגה למקרר להתייצבות לפחות 6 שעות לפני ההגשה (מומלץ להכין יום לפני ההגשה   

עוגת אוראו נשמרת במקרר או במקפיא אם רוצים עוגה במרקם של גלידה.

 

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף