דברים טובים


 ל"ג בעומר- תפואד על האש

כשמדובר  בבישול אפיה או טיגון של תפוחי אדמה אנחנו נמסים. לא מבינים איך העולם כולו (מלבד האינקה והמאיה באמריקה) חיו, אכלו והסתפקו אלפי שנים במה שיש, ובלי  צ'יפס תפוחי אדמה למשל.

ל"ג בעומר הוא תרוץ מצויין לחזור לתפוא"ד ולעשות בהם מעשים (קולינריים)...

תפוחי אדמה ממולאים באפייה כפולה


מתכון מעט מושקע למי שהמדורה שלו קרובה לבית, והוא לא מוותר על הסטייל. את תפוחי האדמה אופים כאן באפייה כפולה, והתפקיד של המדורה בסיפור הזה הוא להיות שם ברקע, כשאוכלים אותם.

מרכיבים:

 5תפוחי אדמה בגודל שווה - חשוב מאוד.

1 בצל

2 שיני שום

1 גביע שמנת חמוצה

כף פפריקה

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-200 מעלות

קוצצים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.

אופים את תפוחי האדמה במשך כשעה עד לריכוך.

מוציאים מהתנור, מצננים, וחוצים לשניים את תפוחי האדמה. בעזרת כף, מרוקנים את תפוחי האדמה, כך שיישארו סירות מילוי מקליפות עם מעט 'בשר' עליהן.

את התוכן מעבירים לקערה, מועכים לפירה ומערבבים עם הבצל המטוגן והשמנת, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

ממלאים את סירות תפוחי האדמה בתערובת, ומכניסים לאפייה חוזרת למשך 10 דקות.

מתכון לתפוחי אדמה במדורה


 לא היינו משחררים אתכם בלי מתכון לתפוחי אדמה במדורה, בלי תיבול מיוחד אך עם מגוון הצעות לתוספות טעימות. כי אין כמו תפוח אדמה לוהט כדי להרגיש ל"ג בעומר.

מרכיבים:

תפוחי אדמה - כמה שרוצים

נייר כסף

תוספות: מלח, שמנת חמוצה, חמאה, בצל מטוגן, בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את תפוחי האדמה.

עוטפים כל תפוח אדמה בנייר כסף.

מניחים בשולי המדורה, על הגחלים, למשך שעה, עד להתרככות.

מוציאים בזהירות, מסירים את נייר הכסף, חוצים לשניים ואוכלים את התוך בכפית עם כל תוספת שאוהבים.


 

מופיע בעלון:
תגובות לדף