דברים טובים


על האש


בחג המנגל הלאומי מתקבצים כל המנפנפים במרפסות, בצמתים ובכל פיסת דשא פנויה. זהו טבעו של חג הנפנופים הרשמי. חלקנו מעדיפים בשר פשוט ונקי על האש וחלקנו אוהבים מנה עסיסית ששוכבת במרינדה שעות.

ליום העצמאות אנו לא יכולים להביא מתכוני חג של רגל קרושה געפילטע פיש או קוגל.  גם בסתם יום של חול בעצם אי אפשר, שהרי המושג "רגל קרושה" למשל, מעורר חלחלה וסיוטי לילה לרבים מאיתנו ואף כי אצלנו כל אלה מעוררי זכרונות נוסטלגיים הרי שאין זה מחייב אף לא אחד מלבדנו. ועל כן נחזור למסורת יום העצמאות הקולינרית "על האש" ומה שמסביב לה.

ובתור תוספת מרעננת:

סלט כרוב עם פלפלים ואגוזי מלך


המרכיבים

2 ראשים קטנים כרוב לבן

1 פלפל ירוק

1/4 כוס שמן

כפית מלח

3 כפות חומץ

מיץ מלימון אחד

1כף סוכר

אופן הכנה

קוצצים את הירקות - את הכרוב הלבן לרצועות דקות ככל הניתן, את הפלפלים לאורכם לרצועות דקות ואת השמיר קוצצים דק בקערה גדולה מניחים את כל הכרוב, מוסיפים לו את החומץ, הסוכר, השמן, המלח ומיץ הלימון ומערבבים היטב. משרים 10-20 דקות, עד שהכרוב מגיר נוזלים מוסיפים את הפלפלים, השמיר ואגוזי המלך ומערבבים

משרים כ-10 דקות נוספות, טועמים ומתקנים תיבול מעבירים לקופסה ואוכלים כשרוצים, ניתן להכין 24 שעות מראש


חזה עוף על הגריל במרינדת עשבי תיבול ושום


המצרכים

5-6 יחידות חזה עוף בגודל בינוני, מעוך כמו לשניצל

2 שיני שום כתושות

2 ענפים של טימין ירוק 

גבעול רוזמרין

2 גבעולים של אורגנו טרי

1 כפית פפריקה מתוקה

כוס שמן

מלח ופלפל

 

ההכנה

שמים את השמן בקערה, ומוסיפים את כל עשבי התיבול, השום והפפריקה. מערבבים במטרפה, מכניסים את חזות העוף למרינדה, טועפים בניילון נצמד ומעבירים להשרייה של כ-12 שעות.

לאחר 12 שעות מוציאים את העוף מהמרינדה, וצולים במנגל או מחבת פסים לוהטת ערך 2 דקות מכל צד עד שהעוף עשוי, במחזורים אם המנגל או המחבת אינם גדולים מספיק.

מוסיפים לבסוף פלפל גרוס גס..

.

 

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף