דברים טובים

 

    המתכון שלפניכם לפסח השנה כבר עבר זמנו במידת רבה. אבל מי שמקפיד על קלה כבחמורה בהלכות פסח, אולי יספיק להכינו בארוחת בוקר של פסח שני

מתכון מעולה: פיצה כשרה לפסח

על בסיס שברי מצה מטוגנים


מצרכים (פיצה בקוטר כ-25 ס"מ

לתחתית

4 מצות

3 ביצים רגילות או 2 ביצים גדולות

 2/3 כוס חלב או מים רותחים

מלח ופלפל

רוטב פיצה

3כפות מלאות עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

כף גדושה רסק עגבניות  

שן שום כתושה

רבע כפית מלח

תוספות לפיצה

גבינה צהובה מגורדת, זיתים פרוסים, גרגירי תירס, פטריות חתוכות, אורגנו מיובש וכדומה

אופן הכנה

-מפוררים את המצה לפירורים קטנים ומניחים בקערה. מוסיפים חלב או מים רותחים ומערבבים עד שהנוזלים נספגים במצות. מוסיפים ביצים ומעט מלח ומערבבים

-מחממים מחבת רחבה (בקוטר כ-28 ס"מ) עם 2-3 כפות שמן ויוצקים את התערובת. משטחים על המחבת באופן אחיד (שימו לב שהתערובת צריכה להיות צפופה ללא מרווחים). מכסים ומטגנים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-3 דקות. הופכים בזהירות צד ומבשלים עם מכסה 3 דקות נוספות, עד להזהבה.

-מסירים מהאש ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

-מערבבים בקערית את חומרי רוטב הפיצה (עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, שן שום ומלח) ומורחים בחלק העליון. מפזרים גבינה צהובה מגורדת ותוספות לפני הטעם.

ל200 מעלות במשך 10-15 דקות -מכניסים לתנור שחומם מראש .


מופיע בעלון:
תגובות לדף