דברים טובים


פורים,אסתר, אחשוורוש ואוזני המן. פשוט אי אפשר להפריד בין אלה ובין שאר הליצנים, האלזות והחיילים (אלאור עזריה – כך שמענו...) של החג הזה. וכך אומר מיקי שמו שהוא קונדיטור מוכשר מאין כמוהו והמתכון שלפניכם הוא שלו:"עם כל הכבוד להמצאות וחידושים אזן המן היא עדיין העוגייה המבוקשת ביותר בפורים. אני משלב בבצק אבקת סוכר, וכך הוא יוצא נימוח ונמס בפה, וגם מקפיד על כמות נדיבה של מלית"

 

החומרים לבצק:

 גרם (3 כוסות) קמח420

200 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר

120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר

ביצה גדולה 1

1 חלמון

כפית תמצית וניל

כפית אבקת אפייה

 1/8כפית מלח

החומרים למלית

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב

25 גרם חמאה

כפית דבש1

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

11/2כוס אגוזי מלך טחונים דק

130גרם (½1 כוסות) פרג טחון טרי

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

1 חלבון

לקישוט

אבקת סוכר

אופן ההכנה

מכינים את המלית

:1 מחממים חלב עם חמאה, דבש וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אגוזים ומערבבים כדקה.

מסירים מהכיריים, מוסיפים פרג וקליפת לימון ומערבבים. מוסיפים חלבון ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

2. מכינים את הבצק

1.מערבלים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה

2  מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה

3 ,מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ.

4. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים.

מניחים בתבניות במרווחים של 2 ס”מ.

אופים כ-15 דקות עד הזהבה.

מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

גיוונים:

מוסיפים לבצק כף פרג שלם (לא טחון). מקבלים בצק מנוקד מקסים, המרמז על המלית שבתוכו.

מוסיפים לבצק 1/2 כפית קינמון.

מלית פיסטוק – מעבדים 3/4 כוס פיסטוקים קלופים (לא קלויים) עם 90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר, 50 גרם חמאה רכה, כפית מי ורדים וכף קמח במעבד מזון לתערובת חלקה ואחידה.

מלית אגוזים – מחממים 300 מ”ל (11/4 כוסות) חלב, 100 גרם (1/2 כוס) סוכר, 50 גרם חמאה וכף דבש בסיר קטן עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה, מוסיפים 3 כוסות אגוזי מלך טחונים דק ו-1/4 כוס פירורי עוגיות ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי בחישה עד הסמכה. מצננים לטמפ’ החדר.

 משאירים במרכז כל אוזן המן פתח קטן כדי שהבצק לא ייסדק בזמן האפייה: טיפ: משאירים חור קטן במרכז כל אזן המן כדי שהבצק לא ייסדק בזמן האפייה


 

מופיע בעלון:
תגובות לדף