דברים טובים





שולחת לדף שני מתכונים, לעוגיות שענת נצר הכינה עבורי, לכבוד יום הולדתי. נ פ ל או ת !!!!  החומרים זולים, ומאד פשוט להכנה!  רות(ק)

 עוגיות טחינה / ענת נצר    מעדן!

הערה: אפשר קצת לשחק בכמות הסוכר והטחינה לפי הטעם

אני נוהגת יחס של 100 גר' חמאה X 3/4 כוס טחינה X קצת פחות מחצי כוס סוכר

חומרים

1 ורבע כוס טחינה גולמית

200 גרם חמאה לא מלוחה

3/4 כוס סוכר

2.5-3 כוסות קמח רגיל

אופן הכנה

מרככים חמאה במיקרו

מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה או תבנית עוגיות מסיליקון

מערבבים: קמח + סוכר + טחינה

מוסיפים החמאה המומסת

(אם הבצק מתפורר - מוסיפים מעט טחינה, לריכוך הבצק)

לשים בצק, ויוצרים כדורים

אופים בחום בינוני 18-20 דקות

כשמתקרר בוזקים אבקת סוכר

(אפשר לגלגל בשומשום ו/או לנעוץ חצי שקד במרכז כל עוגיה)

 

עוגיות צנוברים ורוזמרין / ענת נצר   מעולות!

החומרים

1/3 עד 1/2 כוס צנוברים קלויים במחבת (מה יותר צנוברים - יותר טעים)

125 גרם חמאה רכה

1/2 כוס אבקת סוכר (אפשר קצת פחות, לפי הטעם)

1 כף עלי רוזמרין קצוצים דק דק (הולך עם מספריים)

1 כוס קמח

אופן ההכנה

מערבבים החמאה עם צנוברים, סוכר ורוזמרין

מוסיפים קמח ולשים לבצק יציב

שוטחים בצק על נייר אפיה – בעובי כ1 ס"מ

אופים בחום בינוני 18-20 דקות עד שמזהיב

מיד, כשעדיין חם - חותכים לעוגיות (אחרת הבצק מתקשה כשמתקרר)

כדאי להכין מנה כפולה: ואז, הבצק ממלא תבנית תנור אפיה

אם אופים מנה אחת - מתאימה תבנית פיירקס בערך 28X16


 

 
מופיע בעלון:
תגובות לדף