דברים טובים

 

קמח ביצה שמרים סוכר ריבה תפוחי אדמה (ובצל)  במילים אחרות – חנוכה !

ואם העניין תלוי בנו הרי שהמצרכים הללו יספיקו לארוחות של כל שמונת ימי החג.  כמה  זיתים ו-8 עגבניות יגוונו אולי את התפריט אבל לא חייבים. בריא זה לא, טעים זה כן.

החלטנו בכל זאת להתפשר והוספנו גם לביבות מתוקות עם גבינה וחמוציות. שיהיה...

לביבות מתוקות עם גבינה וחמוציות.

 

המרכיבים

500 גרם גבינה לבנה קשה

2 ביצים טרופות

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

3/4 כוס (105 גרם)  קמח תופח

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קליפת לימון מגוררת

3/4 כוס חמוציות מיובשות

לטיגון: שמן קנולה

לעיטור אבקת סוכר

אופן ההכנה

1.מערבבים היטב את מרכיבי הלביבות מאחסנים במקרר כחצי שעה.

2.יוצקים מעט שמן במחבת (שכבה דקה בלבד) ומחממים היטב.

3.בידיים מקומחות, יוצרים מהתערובת לביבות, מניחים במחבת ומטגנים כדקה מכל צד, עד שהלביבות מזהיבות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

4.בוזקים אבקת סוכר ומגישים, מומלץ לצד ריבה, דבש, סילאן וכדומה (אפשר לשמור עד יומיים במקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה)

 


מופיע בעלון:
תגובות לדף