דברים טובים

 

סוכות

לפני שנחתום את פרק הדבש, התפוחים וכל המתוק הזה של ראשית השנה,

עוד גיחה אחת לממלכת הדבש.

ושתהיה "שנה דבש" כמאמר הבריות בימים אלה,

דובשניות בקלי קלות

 

מרכיבים

100 גרם חמאה

1/2 כוס (170 גרם) דבש

1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום כהה

 1/2כפית מלח

2  כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

2 ביצים

2 1/2כוסות (350 גרם) קמח תופח

1כפית גדושה קינמון

אפשרות: 1/2 כפית ציפורן, 1/3 כפית ג'ינג'ר יבש

לציפוי: 100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה

שמים בסיר קטן את החמאה, הדבש, הסוכר החום, המלח והווניל. מחממים על אש בינונית עד שהחמאה והסוכר נמסים.

מכבים את האש, מוסיפים את אבקת הסודה ומערבבים. התערובת תתפח ותתבהר. מניחים בצד כשעה, עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר.

מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את הביצים ומערבבים במטרפה. מוסיפים את הקמח והקינמון (וגם את הציפורן והג'ינג'ר, אם רוצים) ומערבבים בעזרת מרית או כף עץ עד שמתקבל תערובת סמיכה ואחידה. מכסים את הקערה ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות (ואפשר ללילה), עד שהתערובת מתקרר והופכת למוצקה.

מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ ומניחים אותם בתבניות במרחק של 5-4 ס"מ זה מזה (הם יתפשטו באפייה). אופים כ-15 דקות, עד שהדובשניות מזהיבות ומתייצבות, והתחתית שלהן משחימה קלות. מצננים על רשת.

הציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר עם 3-2 כפות מים, עד שמתקבלת בלילה סמיכה. טובלים את חלקן העליון של הדובשניות בבלילה ומחזירים לרשת, עד שהבלילה מתקשה. שומרים בכלי אטום.


מופיע בעלון:
תגובות לדף