דברים טובים

ערוגת הגינה


מילים::חיים נחמן ביאליק לחן: מנשה רבינא

 

בַּעֲרוּגַת הַגִּנָּה
מִסָּבִיב לֶחָבִית
עָמְדוּ לְרַקֵּד
כְּרוּב עִם כְּרוּבִית.

זֹאת הַסֶּלֶק רָאָה
וְהִנֵּה גַּם הוּא בָא,
אִתּוֹ עַגְבָנִית
וְהַשִּׂמְחָה רַבָּה!

לָה לָה לָה,
לָה לָה לָה,
לָה לָה, לָה לָה לָה,
אִתּוֹ עַגְבָנִית וְהַשִּׂמְחָה רַבָּה!

רַק הַפּוֹל הַמִּסְכֵּן
עָמַד לוֹ בָדָד,
הוּא נִשְׁעַן עַל מַקְלוֹ,
לֹא נָע וְלֹא נָד.

אֵיךְ אוּכַל לִשְׂמֹחַ,
אֵיךְ אוּכַל לִרְקֹד,
וְתַרְמִילַי כֻּלָּם,
כֻּלָּם רֵיקִים עוֹד?

בַּעֲרוּגַת הַגִּנָּה
מִסָּבִיב לֶחָבִית
עָמְדוּ לְרַקֵּד
כְּרוּב עִם כְּרוּבִית.

 

בוקר אחד התעורר הסלק וגילה שהוא לא עוד ירק שולי, אהוב על מתי מעט, שביאליק עשה לו טובה בשירו הידוע, וזיווג אותו עם עגבנית אדמונית (ר.לעיל), אלא מלך! מחוזר על ידי מיטב אשפי המטבח  והם עושים בו מטעמי מטעמים.ובניגוד לדעה המקובלת שסלק חייבים לבשל , הם לא רק מבשלים אותו על פי מסורת ארוכת שנים, אלא גם בעודו חי חותכים בעדינות ושמים בסלטים ובשאר תבשילים. פתאום התגלו תכונותיו התרומיות ואתה מוצא אותו בעשרות מתכונים חדשים בצורות הכנה כמותן לא הכרנו. אז הבאנו סלט אביבי בו הוא מככב  ונרא כי טוב!

סלט סלק, עלים ירוקים ופקאן גרוס ברוטב רענן

המרכיבים

 

3 יחידות סלק טרי

3 גבעולי סלרי + עלים מ"לב" הסלרי 

250 גרם גבינת מוצרלה

1 חבילת פקאן סיני גרוס

4 כפות תרכיז רימונים

4 כפות שמן זית

2 שִנֵי שום                                                                                                                                           

3 כפות סוכר דמררה (חום)

מלח לפי הטעם

פלפל גרוס לפי הטעם

3כפות חומץ בלסמי

               

אופן ההכנה


הכנת הרוטב

בצנצנת סגורה לערבב יחדיו עד למרקם אחיד את המרכיבים לרוטב:

 תרכיז רימונים, שמן זית, חומץ בלסמי, שום כתוש, סוכר דמררה, מלח ופלפל שחור גרוס

 

 הכנת הסלט

לקלף את הסלק, ולחתוך לגפרורים דקים להשרות במי קרח לקבלת פריכות

לחתוך את הסלרי לגפרורים דקים בקערה

 לערבב את גפרורי הסלרי והסלק

להוסיף כדורי מוצרלה ואת הרוטב ולערבב יחדיו לספיגת טעמים.

 לפזר למעלה פקן גרוס ולהגיש.

אפשר להוסיף לסלט גם אגוזי מלך


 

מופיע בעלון:
תגובות לדף