דברים טובים

 

ראש השנה הגיע ובלי מתכון דבש אחד הרי אי- אפשר!

 אז בחרנו הפעם עוגיות הנקראות בשם הלועזי רוקי רואוד לוטוס, בתקווה שלשם ולמוצר יש באמת טעם דבש המצדיק את הבחירה מתוך ים  המתכונים שברשת.

יש המון גרסאות לתענוג הזה שנקרא רוקי רואוד, אבל אין ספק שהגרסה הזאת, עם עוגיות, דבש וגם ממרח לוטוס, היא אחת השוות שנתקלנו בהן. ואגב, מדובר בעוגיות סופר קלות להכנה ללא אפייה. תענוג, כבר אמרנו.


יש הרבה גרסאות לרוקי רואוד בעולם, ולכל מקום יש את המרכיבים שלו.

מה שמשותף לכולם הוא שוקולד  ומרשמלו, ועוד משהו נגיס (קראנצ'י)  כמו עוגיות או אגוזים.

בגרסה הזו הוספתי עוגיות לוטוס, והוספתי מעט ממרח לוטוס ודבש

המצרכים :

 100 גרם חמאה

כף אחת גדושה ממרח לוטוס

300 גרם שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו)

2 כפות דבש

1/4 כפית מלח

200 גרם עוגיות לוטוס

100 גרם מרשמלו חתוך לחתיכות קטנות

אבקת סוכר לפיזור מעל

אופן ההכנה

מרפדים תבנית ריבועית בגודל 23 על 23 ס"מ בנייר אפייה, כך שהנייר יגלוש וישאיר שוליים מכל הצדדים, לאורך ולרוחב. כך תמנעו הדבקה ותוכלו לשלוף את הרוקי רואוד בקלות אחרי הקירור

סיר בינוני על אש נמוכה ממיסים את החמאה, ממרח הלוטוס, השוקולד המריר, הדבש והמלח. מדי פעם מערבבים כדי לוודא שהכל נמס בצורה אחידה ועדינה.

בינתיים, שוברים את העוגיות בצורה גסה עם הידיים או בתוך שקית עם מערוך או כלי כבד אחר. המרקם לא אמור להיות אחיד - זה הכי כיף שיש חתיכות קטנות וגדולות ביחד. מעבירים את העוגיות לקערה גדולה ומערבבים עם המרשמלו.

כשתערובת השוקולד בסיר נמסה בצורה אחידה, שומרים בצד חצי כוס מהתערובת, ושופכים את היתרה על הביסקוויטים והמרשמלו.

 מערבבים עד שכל התערובת אחידה ומעבירים לתבנית המרופדת. משטחים עם מרית עד כמה שאפשר, ושופכים מעל הכל בצורה אחידה את חצי כוס תערובת השוקולד ששמרנו בצד. מיישרים עם מרית את השוקולד כך שיכסה את כל החורים ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות.

לפני ההגשה, בוזקים מעל אבקת סוכר מוציאים וחותכים לקוביות עם סכין חדה..


 

מופיע בעלון:
תגובות לדף