דברים טובים


דברים טובים

 

 

תוך כדי "דפדוף" באינטרנט, בסתם אחר צהרים קייצי בטלני, מצאנו כמה טיפים לסלטי פירות שרק הקריאה בהם מולידה געגוע לקרירות,

למתיקות והרעננות האופיינית להם.

בלי בושה העתקנו את כל הרשימה ללא עריכה ובלי נסיונות מקדימים

 במטבח הפרטי שלנו   ( בטלנים כבר אמרנו?) ומקווים שתמצאו כמה רעיונות שלא חשבתם עליהם.

***

הסלט שלי מורכב מנקטרינות, קיווי, ליצ'י משומר (וזה הפרי היחיד שנאי מסכימה להוסיף בצורתו המשומרת), תפוז, בננה, מלון ואבטיח, ואם יש, אז גם אננס טרי. כמעט כל פרי אפשר להוסיף לשילוב זה, חוץ מתפוחים ואגסים שאני לא אוהבת בסלט. אבל הסוד האמיתי שלי הוא הסירופ: מבשלים בסיר 1 כוס סוכר, 3 כוסות מים ומעט תמצית הדרים (מי זהאר) או כוכבי אניס (אם אוהבים), עד שהסוכר נמס. מצננים ומקררים היטב. "מטביעים" את הסלט בסירופ הקר ומגישים.

***

מתוודה: הסלט שלי הוא קומפוט (המתפקד גם כמשקה או כרוטב לעוגות

***

שמים ק"ג וחצי פירות יער קפואים או תותים, או שזיפים טריים מגולענים, או אפרסקים מגולענים בסיר. מוסיפים 1 בקבוק יין אדום, 2 כוסות סוכר, 2 מקלות קינמון ומעט עלי נענע. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כחצי שעה. טועמים, כדי לבדוק אם המתיקות מספקת אתכם ומקררים היטב. מגישים כקומפוט בקעריות עם מעט קרם פרש, או טוחנים במעבד מזון או בבלנדר, ואז מתקבל רוטב שפשוט חובה לצקת על גלידת וניל. אם רוצים להכין משקה מרענן מוסיפים הרבה קרח לרוטב, כך שמתקבל נוזל דליל יותר. אם מעדיפים טעמים לימוניים על פני הקינמון, אפשר להוסיף לסיר לימונים פרוסים ולוותר על מקלות הקינמון



...ולכן אני מקפיד לשלב בסלט שלי "מרכז כוח" מתוק כמו תמרים או צימוקים. מלבדם יהיו בסלט גם הדרים, קיווי ותותים בעונה. הרוטב יורכב מהרבה מיץ הדרים ויין פורט. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים. אני בעד להגיש את הסלט מיד ולא להשהות מפני שהמראה הרענן שלו חשוב לי במיוחד, אפילו יותר מספיגת הטעמים

***

בכלל מאוהבת במנגו ברוטב שמנת ויוגורט

קולפים (אפשר בקולפן ירקות) 2 מנגו גדולים ומאחסנים במקרר. מערבבים 1 מכל יוגורט, 1 מכל שמנת מתוקה לא מוקצפת ו-1 שקיק סוכר וניל ומאחסנים במקרר. לפני ההגשה, כשהפרי ממש קר, חותכים את המנגו לקוביות בגודל 1 ס"מ, יוצקים עליו את רוטב השמנת המוכן ומגישים מיד. כמובן שאפשר גם להשתמש בפרי אחר, או לצקת את הרוטב הנהדר על כל סלט פירות רב גוני מוכן

 

סלט ממלונים, אגסים, ענבים, משמש, אפרסקים, תותים ופירות יער ומתבל ביין מוסקט ובמיץ מלימון אחד (אם יש בבית ליקר כלשהו, אפשר להחליפו במוסק. משהים שעתיים שלוש במקרר לפני ההגשה.

***

סלט פירות של קיץ יכיל מנגו, אפרסקים קלופים, שזיפים, בננות ואולי קצת תפוחים, כדי שיהיה מרקם מעניין, אבל העניין בעיני הוא התיבול: תמצית וניל טבעי וליקר אפרסקים (ולא שום ליקר אחר). אפשר להשהות את הסלט עד שעה לפני ההגשה



מופיע בעלון:
תגובות לדף