דברים טובים

 

וחג שבועות תעשה לך עוגת גבינה אפויה, או לא אפויה, או כל עוגת גבינה אחרת…אבל אם לא בא לכם להכין עוד עוגה אז אולי תנסו איזה סמבוסק ממולא בגבינה בולגרית או כל מילוי אחר? הסמבוסק(ים) הם כיסונים ממולאים גבינה מהמטבח העיראקי המפורסם – זה מאפה חלבי מושלם שאפשר גם להקפיא ולחמם מתי שרק מתחשק

 מקור המילה- פרסית . הוא כאמור מאפה פופולארי בעירק ובמטבחים המזרח תיכוניים . לרוב, מאכל זה מוגש בתחילת הארוחה כמתאבן.

קיימות גרסאות עם בשר או נטולות בשר לסמבוסק, בהן הוא ממולא בחומוס, בוטנים, ירקות. (יהודי עירק נוהגים בפורים לאכול סמבוסק ממולא בחומוס.) או בגבינות. לרוב מטגנים את הסמסבוסק בשמן עמוק אבל סמבוסק עם גבינה אופים בתנור.,  

קיימות עשרות גירסאות להכנת הבצק  נציג שתים לבחירתכם.

אני ניסיתי.  ומה אומר ומה אדבר. הנ"ל הוכנס לרשימת המועדפים גם בגלל הטעם גם בגלל הגבינה (חג שבועות. זוכרים את הקשר?) , קלות ההכנה ובכלל אנחנו אוהבים מאפים, מין חולשה שכזאת.

 

סמבוסק גבינה (מתכון 1)

 

המרכיבים

25 גרם שמרים טריים

500  גרם קמח לבן 

100 מרגרינה או חמאה

2 חלמונים

2כפות שמן קנולה

בערך 3/4  כוס מים פושרים.

חצי כפית מלח

מלית :

250 גרם גבינה מלוחה ,בולגרית/ צפתית/או כול גבינה מלוחה קשה  ,1 חלמון ביצה

מפוררים את הגבינה ומוסיפים את החלמון ומערבבים.

אופן ההכנה:

להכניס את כול החומרים, חוץ מהמים לקערה גדולה, לערבב

להוסיף את המים.להתחיל ללוש כ 5 דקות בערך אם הבצק נדבק  להוסיף מעט קמח.

לכסות את הקערה במגבת ולשים במקום חם כחצי שעה.

לאחר חצי שעה מוציאים אוויר(פשוט נועצים אגרוף)  ולשים כמה דקות. לכסות את הבצק

להשהות עד להכפלה בערך  שעה וחצי  או עד להכפלה.

מכינים משטח עבודה מקומח  קורצים עיגולים שמים מלית גבינה  (לא לרדד עבה מדי,הבצק תופח באפיה).

למרוח בשולי הבצק  ביצה טרופה  לסגור היטב היטב ,אפשר לסגור במזלג . לסגור היטב את המאפה לפני הכניסה לתנור

למרוח חלמון ביצה לאפות כ  25- דקות בחום של 180 מעלות עד שהמאפה מזהיב.

לאחר שהוא מוכן לכסות במגבת יבשה כדי שלא יתיבש.ניתן להקפיא 

מתכון 2

מרכיבים לבצק

 200גרם חמאה רכה

200 גרם גבינה כחושה(כנענית של נעמה) לאפיה מפוררת 

2 חלמונים

1/2כפית מלח 

4 כפות מים פושרים

300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

למלית:

250  גרם גבינה כחושה לאפייה מפוררת

125 גרם (1/2 גביע) גבינה לבנה 5%

125 גרם  גבינת פטה מפוררת

לציפוי קצח, שומשום

אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק: מערבלים חמאה, גבינה, חלמונים ומלח במיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות במהירות איטית עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מים, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד לקבלת בצק חלק.

.2 עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות

3 . מכינים את המלית: מערבבים גבינות בקערה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד השימוש

4 מחממים תנור ל-190 מעלות.

5, ממלאים, מעצבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ  ואפילו דק יותר, קורצים לעיגולים. מניחים את המלית במרכז הבצק וסוגרים. טובלים בביצה ובתערובת השומשום והקצח  

6.  אופים כ-20 דקות עד להזהבה.



מופיע בעלון:
תגובות לדף