דברים טובים

 מה שנראה כסלט הים תיכוני – ישראלי פראקסלנס   הוא סלט עם מרכיבים כמו חציל, כרובית, פטרוזיליה וטחינה, והוא מתאים לכל הרכב ארוחה, וודאי למועד כל כך ישראלי כמו על האש ביום העצמאות. 3 כוכבים בצלחת אחת. לוקחים לפיקניק בקופסאות נפרדות, ובסמוך לארוחה מרכיבים לסלט מרשים

טחינה עם זר פרחי כרובית וחצילים

 

המרכיבים:

 חציל חתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ 1

 1  ראש כרובית קטן מפורק לפרחים קטנים 

   1/3 כוס שמן זית 

(מיותר!) כף סוכר 

מלח

לטחינה

טחינה גולמית  1 כוס-

 4 שיני שום כתושות 

מיץ לימון סחוט טרי  -  1/4 כוס

 מ”ל  מים קרים     - 1/2 כוס  

מלח

לתחמיץ

 מ”ל) מיץ לימון סחוט טרי  801/3 כוס

 כפות חומץ 2

מלח 

  1כפית סוכר 

 6 שיני שום קצוצות 

צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

. 1.מכינים את הטחינה: מערבבים טחינה, שום, מיץ לימון ומים בקערה או מערבלים בבלנדר עד לקבלת טחינה בסמיכות הרצויה. ממליחים

.3.מערבבים קוביות חצילים ופרחי כרובית בקערה גדולה עם שמן, סוכר ומלח. מניחים בתבנית. ¤ אופים כחצי שעה עד שהירקות מתרככים ומזהיבים.

4.מכינים תחמיץ: מערבבים לימון, חומץ, מלח, סוכר ושום עם מחצית כמות הפטרוזיליה. יוצקים את התחמיץ על החצילים והכרובית ומשהים כחצי שעה ועד יממה במקרר. עד כאן אפשר להכין מראש.

להגשה: יוצקים טחינה למרכז צלחת, סביבה מסדרים קוביות חציל ופרחי כרובית ומפזרים מעל את יתרת הפטרוזיליה

מופיע בעלון:
תגובות לדף