דברים טובים


בספריה שלי מצוי אחד מספרי הבישול הכי עתיקים- בלויים –ממורטטים- מחוזקים בצלוטייפ- קצת קרועים בקצוות- מוכתמים- ונראים כאילו עברה עליהם סערה חסרת רחמים . למרות מצבו האומלל לכאורה, הרי שלמעלה מ 40 שנה הוא נמצא עדיין בשימוש אינטנסיבי... למדי... זהו ספרה של רות סירקיס "מהמטבח באהבה".   היום, גם כשאני מחפשת מתכון כלשהו  בדרך כלל תוך כדי שוטטות ברשת וכבר  לא מן הספרים,הרי שהספר המרוט והבלוי הזה אליו אני חוזרת, והוא מניב מתכונים ורעיונות שחלקם חוזרים ומשמשים אותי ללא לאות. מתוכו הוצאנו את מתכון הנוכחי פנקייק לפסח. שמחתי לגלות שרות סירקיס הותיקה מוציאה ספר חדש לקראת החג לארוחות פסח . הספר מציע אוצרות קולינריים של מטעמי פסח מסורתיים מעדות שונות  ומאכלי חחג לצד מאכלים אהובים בגרסאות כשרות לפסח.

פנקייק לפסח

 

חומרים

1 כוס חלב

3 ביצים גדולות טרופות

1 כף סוכר

2 כפות יוגורט

1 כפית אבקת אפיה

8 כפות קמח מצה עדין או קמח לעוגות פסח

שמן לטיגוןאופן ההכנה

1. יוצקים לקערה את החלב מוסיפים את הביצים הסוכר והיוגורט מערבבים הכל במטרפה ידנית

2. מערבבים את אבקת האפיה עם קמח המצה ומוסיפים לקערה. מאחדים במטרפה ידנית חזקה או במעבד מזון לעיסה סמיכה ואחידה בלי גושים.

3. משמנים מחבת במעט שמן. מניחים כף גדושה מהעיסה ומשטחים. מטגנים על להזהבה משני הצדדים. מספיגים עת עודף השמן במגבת נייר.

4. מגישים עם בסוכר דבש או רוטב מייפל וחמאה

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף