דברים טובים

 

 אצלינו חג פורים חל כל השבוע: הגיל הרך , ילדי  הגיל הפחות רך ובני השכבה , תהלוכות, תחפושות, משלוחי מנות  ושמֵיח!    בקיצור, שבוע חגיגות שלא לדבר על מסיבת פורים המסורתית בערב שבת (יום שישי בערב).  חוגגים  וכרגיל פורים החג שאין לפסוח על אוזני ההמן שלו ושאר המגדנות. וגם כמה מאכלים ממנהגי העדות תרנגול הודו: יש הנוהגים לאכול בסעודת פורים בשר תרנגול הודו המזכיר את אחשוורוש המולך מהודו ועד כוש.

אוזני המן עוגיות משולשות, יש הרואים בהן זכר כובעו של המן שהייתה לו צורה של משולש ויש הרואים בהן רמז לשלושת האבות אברהם, יצחק ויעקב, שבזכותם באה הישועה בפורים

קרעפלעך יהודי אשכנז נוהגים לאכול בפורים כיסוני בצק ממולאי בבשר.

קטניות או פולים  במספר קהילות נוהגים לאכול קטניות או פולים ובכך מציינים את חסידותה של אסתר שהקפידה לא לאכול מאכלי בשר בבית אחשוורוש והסתפקה בקטניות

מאפין תפוזים ופרג

מרכיבים

185 גרם חמאה

180 גרם סוכר

גרידת תפוז

 3 חלמונים

300 גרם שמנת חמוצה

350 גרם קמח תופח מנופה

אופן ההכנה

1.להבריש תבניות מאפינס בחמאה מומסת ולקמח קלות על מנת למנוע הידבקות, ולחמם תנור ל 170 מעלות

2 להקציף חמאה רכה וסוכר לתערובת חלקה ולהוסיף את גרידת התפוז

להוסיף את החלמונים אחד אחרי השני תוך כדי עירבוב ולאחר מכן את השמנת חמוצה ולאחד את המרכיבים

3. להוסיף לתערובת את זרעי הפרג והקמח ולבחוש בתנועות קיפול.

4. להקציף את החלבונים בקערה נפרדת עד לקבלת מרקם יציב

5  להוסיף את החלבונים המוקצפים לתערובת ולבחוש בתנועות קיפול, למלא תבניות בתערובת עד לגובה 3\2 ולאפות ב 170 מעלות ניתן להשתמש בקיסם לאינדיקצית הכנה

סירופ:.בסיר קטן, לחמם מיץ משני התפוזים, מיץ מלימון אחד, כוס מים, כוס סוכר, שליש כוס ליקר תפוזים (ניתן להשתמש בברנדי כתחליף), ומקל קינמון ליצוק מהסירופ על המאפינס לאחר האפיה

 


מופיע בעלון:
תגובות לדף