דברים טובים לפורים


בשבוע הבא חל פורים.

כרגיל פורים החג שאין לפסוח  על אוזני ההמן שלו ושאר המגדנות.

הפעם החלטנו להתלות באילנות גבוהים, ובמקרה שלפנינו - במתכון של שף חיים כהן במקום לאוזני המן לקחנו את הפרג המסורתי והכנסנו אותו לעוגה של חיים כהן. והתוצאה כרגיל אצל השף הםימפטי הזה- מעולה!

עוגת פרג ולימון

 

 

המרכיבים

1 כוס פרג

1/3 כוס דבש

0.25 כוס מים

330 גרם קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 כפית מלח

180 גרם חמאה רכה

סוכר -שלושת רבעי כוס לבסיס העוגה ושליש כוס לרוטב

2 ביצים

1 כף קליפת לימון מגוררת

שתיים וחצי כפות מיץ לימון לבסיס העוגה ומיץ מסונן של שני לימונים לרוטב

1 כוס שמנת חמוצה

1/3 כוס מים

אופן ההכנה:

בסיר קטן שמים את הפרג יחד עם הדבש והמים. מחממים על אש בינונית תוך כדי בחישה עד שנוצרת תערובת שנראית כמו חול רטוב. מסירים מהאש ומניחים בצד.

בקערה מנפים יחד את כל החומרים היבשים (למעט הסוכר).

בקערה נוספת מניחים את החמאה והסוכר, וטורפים עד לקבלת תערובת בהירה וחלקה. מוסיפים את קליפת הלימון והביצים (אחת-אחת) תוך ערבוב.

מוסיפים את מיץ הלימון לתערובת הפרג ומערבבים. מאחדים את תערובת הביצים עם תערובת הפרג. מוסיפים (בשלבים ולסירוגין) את הקמח והשמנת החמוצה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

משמנים בחמאה ומקמחים קלות תבנית אפייה עגולה או סיר פלא, או תבניות "אינגליש קייק". אופים 45 דקות (או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש) בתנור שחומם ל-160 מעלות.

הרוטב:

מכניסים לסיר מיץ מסונן של שני לימונים, שליש כוס סוכר ושליש כוס מים, ומביאים לרתיחה. מבשלים חמש דקות ומסירים מהאש.

ההגשה:

הופכים את העוגה (שהתקררה בינתיים) על צלחת הגשה ומברישים אותה היטב ברוטב.

 

 



צילום: דני פלג

מופיע בעלון:
תגובות לדף