דברים טובים

והפעם – צנוניות. אם יש ירק שלא מקבל את הכבוד המגיע לו, זוהי הצנונית. למרות שהיא חיננית להפליא, צבעונית, מתוקה-מרירה ורעננה, היא זוכה להיות שם גנאי לאנשים משעממים ומדכדכים.
הירק שאנחנו נוהגים לאכול הוא למעשה התעבות השורש של הצמח, אבל גם את העלים הירוקים אפשר לנצל ולהוסיף אותם לסלט ירוק רענן.
הצנונית מסתדרת מצוין במאכלים אוריינטלים: טיפה שמן שומשום, קצת רוטב סויה - והנה צנונית יפנית. תמצאו אותה בסלטים קרים, במחמצים מזרחיים, וכשהיא מונחת על לחם שחור עם גבינה לבנה - אין ישראלית ממנה. עונת הצנוניות נמשכת כמעט כל השנה

 לאחרונה נתקלתי, למרבה התמהון, בדרכים חדשות בטיפול בירק החביב הזה: בישול ,צליה והחמצה. לא , עוד לא ניסיתי וספק אם אנסה. כי השמרנות הבסיסית שלי מרימה ראש ומשדרת לי:" זהו, עד כאן!" אבל אם יש מי שמעוניין לנסות  הרי לכם כמה מתכונים.


ואם יצליח לכם התבשיל אנא, התקשרו והודיעו לציבור על הנסיון והתוצאה ותבואו על הברכה.

צנוניות מבושלות

מתכון של ארז קומרובסקי, הצנוניות הקטנות והסגלגלות מקבלות טעם לגמרי אחר בתום הבישול העדין. מוסיפים סומאק ומתענגים על החמצמצות המרעננת.

חומרים ל-4 מנות:

3 כוסות צנוניות שלמות

1 כוס ציר עוף

מלח ים

1 פלפל צ’ילי אדום פרוס

1 כוכב אניס

להגשה:

סומאק

שמן זית

מבשלים את הצנוניות בציר מתובל במלח, צ'ילי ואניס כ-5 דקות, עד שהצבע זולג מהן והן מתרככות מעט, אבל עדיין שומרות על פריכות. + מעבירים לצלחת, יוצקים מעט מן הציר ומוסיפים סומאק ושמן זית.


סלט צנוניות צלויות

המצרכים

20 צנוניות קטנות ו/או בינוניות

כף וחצי שמן בוטנים (לא היה לי, אפשר עם כף שמן שומשום)

כף וחצי רוטב סויה

כף וחצי זרעוני שומשום

2 בצלים ירוקים קצוצים דק

אופן ההכנה

רוחצים את הצנוניות, קוטמים את שני הקצוות וחותכים לרבעים

מייבשים עם מגבת נייר

מעבירים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה

יוצקים את שמן הבוטנים (או שמן השומשום) ומעסים את הצנוניות, שכל הרבעים יהיו מצופים בשמן

מחממים תנור ל - 220 מעלות

מכניסים את הצנוניות לתנור החם וצולים בערך 20 דקות, או עד שהצנוניות מתרככות ומקבלות קצת צבע שזוף.

כשהן רכות, מוציאים את התבנית מהתנור, יוצקים את רוטב הסויה ומערבבים היטב

מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ, מערבבים ומחזירים לתנור ל - 5 דקות נוספות

בינתיים קולים את השומשום במחבת חמה ונקיה, וכשמוציאים מהתנור - זורים את השומשום על הצנוניות ומערבבים מגישים חם או פושר

מופיע בעלון:
תגובות לדף