דברים טובים

 

את נטיעת העצים המסורתית של טו בשבט אנחנו דוחים השנה משבת לשבת בגלל הגשם שמבטיח אבל מקיים בקמצנות רבה. אבל מוטב מעט מבכלל לא . אז מתנחמים במאכלי טו בשבט שעיקרם פירות יבשים וטריים ומתפללים לגשם נוסף שיבוא.

משהו קצת אחרת...

 כיכר פירות יבשים בגבינת עזים

 

המצרכים

  • 1 חב' מחית תמרים
  • 2 ביצים
  • 4 כפות שמן
  • 8 כפות קמח תופח מאליו
  • 200 גרם צימוקים
  • 200 גרם אגוז מוסקט
  • 1 חבילת גבינת כגון: "פרומעז"
  • תמצית וניל
  •  1 כף  סוכר

אופן ההכנה:

לתוך קערה שמים אגוזי מלך, צימוקים, סוכר, קמח תופח ומערבבים. ממשיכים להוסיף שמן, ביצים, תמצית וניל, אגוז מוסקט ומערבבים עד שהקמח "כמעט" נעלם. מוסיפים מחית תמרים (במידה והמחית קשה ניתן לרכך אותה במיקרו או בסיר עם מים חמים). מניחים נייר אפיה עליו שופכים מעט שמן ושמים בתוך תבנית אפייה "אינגליש קייק". שמים שכבה של המלית, שכבה של גבינת עזים בחתיכות קטנות, שכבה נוספת של המלית ולמעלה עוד שכבה של גבינת עזים. את העוגה אופים בתנור בחום בינוני למשך 45 דקות. בסוף האפייה ניתן למזוג 4 כפות ליקר שקדים ומגישים.

ועוד משהו

עוגיות צימוקים, חמוציות ואגוזים


·                     חמאה - אריזת נייר (100 גרם), רכה.

·                     סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)

·                     1ביצה - Large

·                     קמח לבן - 210 גרם, 1.5 כוסות.

·                     אבקת אפיה - 3 גרם, כפית אחת.

·                     תמצית וניל - כף (10 מ"ל)

·                     צימוקים - 1/2 כוס - סה"כ (75 גרם)

·                     חמוציות - 1/2 כוס - סה"כ (68 גרם)

·                     אגוזי מלך - 1/2 כוס - סה"כ (45 גרם), שבורים.

אופן ההכנה

לשים במיקסר את החמאה והסוכר, ולערבב עד קבלת תערובת משחתית

להוסיף את הביצה ותמצית הוניל, ולערבב שוב.

להוסיף את הקמח, אבקת האפייה, הצימוקים, החמוציות והאגוזים, ולערבב עד קבלת בצק אחיד ודביק (לא להוסיף קמח)

לחמם את התנור ל- 180 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה

לקחת מהבצק בעזרת שתי כפיות ולהניח תלוליות על התבנית במרווחים האחת מהשניה (אפשר להכין עוגיות עגולות עם ידיים מקומחות)

לאפות כרבע שעה עד ששולי העוגיות מזהיבים

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף