דברים טובים

 

דלעת ערמונים

שנה חדשה –ירק חדש.

 זה לא מכבר הופיע על מדף הירקות בכלבו קישוא-דלעת מוזר/ה    כמי שעוקבים אחרי פירות וירקות ושאר מיני מזון חדשים הכרנו את השם אבל  לא את הירק עצמו. לאחרונה הכרנו ונכבשנו...בגלל הצורה, הטעם והאפשרויות של דלעת הערמונים.

 

 מאוד מזוהה עם החורף.טעמה מזכיר שילוב של תפוח אדמה וערמונים,

מיד פנינו אל האורים והתומים ברשת וקבלנו צרור מתכונים  והתחלנו בטעים ובפשוט ביותר:

פרוסות דלעת ערמונים אפויות בתנור


המצרכים

5 דלעת ערמונים גדלים ממוצעים-סה"כ (1.25 ק"ג), חתוכות לפרוסות בעובי ס"מ.

כף (10 מ"ל) שמן זית כתית מעולה לשימון נייר האפייה.  

2 כפות (20 מ"ל) שמן זית

פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה, גרוס

מלח גס - 1/4  כפית שטוחה,

תימין מיובש - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם),.

אופן הכנת המתכון

. מחממים את התנור ל- 200 מעלות טורבו.

. בתבנית עם נייר אפייה משומן מניחים את פרוסות הדלעת בשכבה אחת.

מושחים כל פרוסה בשמן זית בעזרת מברשת סיליקון   מפזרים את התבלינים על הפרוסות.  אופים בתנור כחצי שעה או עד שהפרוסות משחימות. ניתן  לאכול עם הקליפה או להסיר אותה לפני האכילה מוציאים לקירור קל ואוכלים בהנאה.

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף