דברים טובים

 

חנוכה , חנוכה חג יפה (וטעים) כל כך...

ואם חנוכה אז אפשר בלי לביבות? החלטנו לנסות לביבות בטטה של אורנה ואלה אומרים שהן נפלאות. כדאי לנסות . בטטות בכלבו יש, עירית לרוטב יש אז נגשנו למלאכה והתוצאה - מה זה טעימה...

לביבות בטטה של אורנה ואלה

 

המצרכים

450  גרם (1/4 3 כוסות) קמח

2 כפיות סוכר

1 כפית פלפל שחור

2 כפיות מלח

רוטב עירית:

100 גרם עירית קצוצה

600 מ"ל (3 מיכלים) שמנת חמוצה

200 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף גדושה) מיונז

מלח 

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1.                              לביבות: קולפים את הבטטות וחותכים אותן לחתיכות גדולות. מבשלים בסיר מים עד שהן רכות לגמרי, מניחים במסננת לשעה עד שעתיים כדי שיפרישו נוזלים.
2. מעבירים לקערה. מוסיפים את הסויה, ומערבבים/לשים בידיים. מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח והפלפל, וממשיכים לערבב בידיים עד שהעיסה מתאחדת. העיסה תהיה רכה, אחידה ומעט דביקה. אם היא נוזלית מדי מוסיפים עוד מעט קמח. יש להימנע מעירבוב ממושך מדי, כדי שהיא לא תהפוך לדביקה מדי.

3. הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אם משתמשים במיונז קנוי יש להוסיף מעט לימון וחרדל.

4. הטיגון: מחממים מחבת טפלון עם מעט חמאה בכמות שתשמן את כל המחבת היטב. מניחים באמצעות שקית זילוף או כף במחבת לביבות. כיוון שהעיסה דביקה ואינה נוחה לעבודה, צריך לטגן כמה לביבות עד שלומדים לעבוד איתה

וכדי להשלים את התענוג , יש להניח שטבעות בצל (ואותן אופים עם בתנור כדי לחסוך טיגון ושמן)

**********

טבעות בצל אפויות בתנור


אין על טבעות בצל, זה באמת מאכל מושלם, אבל מי רוצה להתחיל להתעסק עם טיגון בשמן עמוק. עם המתכון הזה תקבלו טבעות בצל פריכות ונהדרות בלי כל השמן ורק ברבע שעה עבודה. אז למי קראתם ג'אנק פוד?

המצרכים

 

2 בצלים לבנים גדולים

3/4  כוס קמח

       כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

4 חלבונים

 2 כפות מיונז

כוס וחצי פירורי לחם דקים

שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בניר אפייה משומן

 2. פורסים את הבצל לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ ומניחים אותן בקערה עם מים.

3. מכינים 3 קערות: בקערה בינונית מערבבים קמח, מלח ופלפל שחור. בקערה נפרדת טורפים את החלבונים והמיונז, ושופכים את פירורי הלחם לקערה השלישית.

 4. מוציאים בנפרד כל טבעת בצל מהמים, מנערים אותה לייבוש וטובלים מיד בתערובת הקמח כך שתהיה מצופה לחלוטין. לאחר מכן טובלים את טבעת הבצל בתערובת הביצים ומעבירים מיד לפירורי הלחם. מוודאים שהטבעת מצופה לחלוטין ומניחים בתבנית. ממשיכים כך עם יתרת טבעות הבצל.

. אופים את הטבעות 10 דקות, הופכים צד ואופים 5 דקות נוספות .5

. מגישים חם לצד כל מטבל שאוהבים

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף