דברים טובים


   גבע בת 94. ב"דברים טובים" חשבנו להביא עוד ממאכלי- עבר אופינים, כמנהגנו מימים ימימה בערב חג העליה.למשל,  קציצות חיה'לה או סלט החצילים, שהמהדרים בין הילדים היו מכניסים אותם לכיסים, משסרבו לאכלם , הם  תחבו אותם לכיסים מחשש "ראשי השולחנות" ה"נוגשּים" בהם, (בחדר האוכל של בית הספר המקומי)  ומאלצים לגמור את הכל מהצלחת...( פרטים אצל" הנוער המקומי" הוותיק.) 

הצרה היא שמזקני המטבח בגבע נשארנו מעטים, ולנו אין הרבה מתכונים המתאימים ליום החג  המיוחד הזה,  ומכיון שחנוכה משופעת במתוקים ובשאר לביבות , והתאריך קרוב, החלטנו לגנוב מחנוכה שני מתכונים הראויים לשולחן חג:

 

לביבות תפוחי עץ

לביבות מטוגנות נפלאות לחנוכה מתפוחי עץ מגורדים עם סוכר, קינמון וטוויסט זנגביל טרי קצוץ

המצרכים

2 תפוח עץ גרנד ללא קליפה - מגורדים.

2 ביצים גדולות

  שקית סוכר וניל 

כפית שורש זנגביל -  קצוץ , טרי ומגורד.

2 כפות שטוחות סוכר)

 1/4 כפית שטוחה קינמון

2 כפות קמח חיטה מלא 

1/4 כוס - שמן קנולה - לטיגון.

כפית אבקת סוכר -  לפיזור.

אופן הכנת המתכון:

 

לערבב את כל המרכיבים להוסיף תבלינים

ליצור מהבלילה לביבות בגודל הרצוי

לטגן את הלביבות בשמן חם משני הצדדים עד להזהבה, להניח על נייר סופג

**********************

 

טוטש - פשטידת תפוחי אדמה רומנית

פשטידת תפוחי אדמה מהמטבח הרומני שנקראת גם "טוטש" - מעדן רומני מסורתי

מצרכים:

·                     1.25  ק"ג תפוחי- אדמה - עדיף "דזירה" אדומים.

·                     6 כפות שמן קנולה – 

·                     1 בצל - יחידה גדולה (322 גרם), קצוץ.

·                     1 כוס קמח שמרים - , או כוס קמח + כפית שמרים יבשים.

·                     1/4 כוס מים סה"כ (60 מ"ל)

·                     כפית שטוחה סוכר

·                     3 ביצים -  Large

·                     1 כפית שטוחה מלח - , לפי הטעם.

·                     1/2 כפית שטוחה פלפל שחור - לפי הטעם.

ציוד נדרש: תבנית עגולה 26.

אופן ההכנה:

1. לקלף ולגרד את תפוחי האדמה. להניח במסננת להגרת הנוזלים למשך כחצי שעה

2.לטגן את הבצל הקצוץ ב- 2 כפות שמן למשך 2-3 דקות עד לשקיפות, ולקרר

3. בקערה להניח קמח, מים וסוכר, ולערבב.

4 לאחר כ- 5 דקות להוסיף את תפוחי האדמה המגורדים, הבצל המטוגן, הביצים והתבלינים לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה, ולמרוח 2 כפות שמן על התבנית. להעביר את התערובת לתבנית ולהניח בצד למנוחה של כחצי שעה.

5. לטפטף את השמן הנותר (2 כפות) מעל הפשטידה

6. לחמם את התנור לחום של 200 למשך כ- 10 דקות ולאפות את הפשטידה למשך כ- 15 דקות. לאחר מכן, להוריד את הטמפרטורה לחום של 180 ולאפות עוד כשעה עד להשחמה.. לאחר האפייה להפוך ולהגיש                

 



 

מופיע בעלון:
תגובות לדף