דברים טובים

 

 הוא כבר כאן, הסתו-חורף תש"עו וכך הוזז השעון, וב5 אחה"צ כבר כמעט חושך  ואז אפשר להתנחם בכל מיני מרק ונזידים,  וככל שהכנתם קלה, קצרה והתוצאה טעימה- כן ייטב.. מצאנו מרק אפונה שעומד במירב התנאים:הכנתו קלה והחלטנו לנסות

מרק אפונה מהיר

לפניכם מונחת קערה מהבילה של מרק אפונה לוהט, מעוטר בחזה אווז או נקניק המעניק לאפונה טעמים מעושנים ומשדרג את המרק הירקרק בכמה רמות.


המצרכים

2     כפות שמן זית

קבנוס חתוך לעיגולים או קוביות קטנות

3 בצלים יבשים קצוצים דק

4 שיני שום קצוצות

5 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות קטנות

שורש פטרוזיליה קלוף, חתוך לקוביות קטנות

2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

400 גרם אפונה ירוקה קפואה שהופשרה

5 כוסות מים

כפית מלח

פלפל שחור

כפית זרעי כוסברה טחון טרי( אופציה)

כפית כמון

להגשה

באגט, שמן זית , פטרוזיליה

אופן ההכנה

מטגנים בסיר בצלים 8 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.

מוסיפים קוביות סלרי, שורש פטרוזיליה, תפוחי אדמה, מטגנים עוד כדקה תוך בחישה. מוסיפים מים. (לא מתבלים עדיין), מבשלים כ1/2 שעה.

. מוסיפים אפונה, מבשלים עוד כחצי שעה. מרסקים הכל בבלנדר מוט מוסיפים מלח פלפל ותבלינים, מסננים את המרק (לא חובה).

מגישים : מוזגים מרק לצלחת. מפזרים קוביות קבנוס ומניחים בצד פרוסת באגט. מזלפים מעט שמן זית ומקשטים בעלה פטרוזיליה

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף