דברים טובים

 

תמרים! עכשיו היא העונה, זה הזמן לצאת וללקט מתחת לעצי התמר שנותרו במטע. קצת שמחת עניים אם הצלחת ללקט , כי  איפה, איפה הם האשכולות הכבדים נוטפי סוכר תמרים, של שנים ארוכות במקום הזה? התמרים הלחים הלא הם חלק חשוב ומרכזי בין זכרונות הסתיו של שנים עברו. עם הירוק המאובק על העצים, הצפורים הנודדות מהכא להתם,  החצבים והצהוב בצידי הדרכים, השמש עודה חמה אבל בזוית הסתוית שלה? כולם כאן, אבל התמרים... אז מתנחמים שני מתכוני תזכורת...

 

סלט ירוק עם תמרים

המצרכים

חסה ערבית עם העלים הפנימיים בלבד.

1 חבילה בייבי מיקס

5 יחידות תמר מג'הול

פרמזן

 שמן זית

מיץ לימון

מלח

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את החסה העלים ומייבשים. קורעים את עלי החסה לפיסות ושמים בקערה. מוסיפים את עלי הבייבי מיקס. קוצצים את התמרים ומוסיפים לקערה. קולפים תלתלים

 מגבינת הפרמזן ומוסיפים לקערה. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח  ומגישים.

עוגת תמרים בחושה

 

(היא אומנם דומה בטעם, בריח ובצבע לעוגת דבש אבל היא מבוססת כל כולה על ממרח תמרים המעניק לה ארומה וריח מצויינים)

 המצרכים

 3 כפות ממרח תמרים גדושות

3/4  כוס סוכר חום

 1 כפית קינמון

3/4  כוס שמן

1/2כוס מים חמים

 3 ביצים 

  2  ו- 3/4 כוסות קמח מנופה

1 שקית אבקת אפיה

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

תבנית אינגלישקייק או תבניות למאפינס

אופן ההכנה

מערבבים בקערה על פי הסדר את ממרח התמרים, הסוכר, הקינמון, השמן ולבסוף את המים החמים מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים בכל פעם.

מוסיפים לתערובת את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

יוצקים את התערובת לתבנית אינגלישקייק או לתבניות מאפינס עד 3/4 מגובה התבנית

אופים בתנור בחום של 175 במשך כ-45 דקות 

 

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף