דברים טובים

 

דבש! אלא מה? שתהיה שנה דבש, והצלחות דבש, ובריאות דבש וכמובן עוגת דבש. אני אישית ,רבת שנים שכמותי, נשארת עם מתכון עוגת הדבש עתיק היומין, מהספר הבלה מזוקן של רות סירקיס "מהמטבח באהבה", ומשפחתי נאלצת לאכול מהעוגה הותיקה הזאת (מי ברב ומי במעט) כ 40 שנה בערך מדי ראש השנה. וכנראה עוגת הדבש האחרונה עלי אדמות אותה עוד אופה תהיה תוצאה של המתכון הנ"ל. 

אבל למה אתם צריכים לסבול מהאובססיה השמרנית שלי? ולמה שלא תנסו עוגה קצת אחרת כמו זו למשל:

עוגת תמרים ופקאן בזיגוג דבש

2 עוגות בתבנית אינגליש קייק או עוגה אחת עגולה בקוטר 24 ס"מ.

 

עסיסית מהתמרים והדבש ומנוקדת בשברי פקאנים קראנצ'ים

צילום : נטלי לוין

מצרכים לבלילה:

4 ביצים בטמפ. החדר

 100 גרם (חצי כוס) סוכר

100 מ"ל (חצי מיכל) שמנת חמוצה

מיכל שלם של ממרח תמרים

150 מ"ל (3/4) כוס שמן צמחי (לא זית)

2 כפות ברנדי

280  גרם (2 כוסות) קמח לבן

10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

קורט מלח

50  גרם אגוזי פקאן קצוצים גס

לזיגוג:

חצי כוס מים

שליש כוס סוכר

2 כפות דבש

אופן הכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

בקערה גדולה טורפים יחד עם מטרפה ידנית ביצים, סוכר ושמנת חמוצה עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית למדי.

מוסיפים את ממרח התמרים, השמן והברנדי וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת תערובת כהה.

מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את המלח ומקפלים בעזרת לקקן עד שהתערובת אחידה כמעט לחלוטין.

מוסיפים את אגוזי הפקאן הקצוצים ומערבבים עד שהם מתפזרים באופן אחיד בתערובת.

מעבירים את הבלילה לשתי תבניות משומנות, ואופים כ35-45 דק', או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

בזמן שהעוגה בתנור ניתן להכין את הסירופ: בקלחת קטנה מניחים מים, סוכר ודבש, ומבשלים על אש בינונית כ7-8 דק', עד שהסירופ מתעבה מעט ומסמיך.

·                     כשהעוגות יוצאות מהתנור מוזגים עליהן את סירופ הדבש ומניחים לו להיספג. מצננים את העוגות בטמפרטורת החדר.

 

 

 

הערות, הארות ותוספות

·         חשוב להשתמש בביצים בטמפ' החדר ולא קרות ישר מהמקרר. פשוט מוציאים אותן כחצי שעה לפני שמתחילים להכין.

·         אם רוצים להכין את העוגה בגרסא נטולת חלב אפשר להמיר את השמנת החמוצה באותה כמות של חלב קוקוס או חלב סויה.

·         ניתן להמיר את אגוזי הפקאן בכל אגוז אחר שאוהבים. אגוזים שילכו נהדר בעוגה הזאת: אגוזי לוז, מלך או שקדים.

·         ניתן לותר על זיגוג העוגה לאחר האפייה, אך היא תהיה פחות עסיסית (אם כי עדיין טובה מאוד).

·         את העוגה שומרים מכוסה היטב במקרר, אך מומלץ להגישה בטמפרטורת החדר ולא קרה לחלוטין, כך היא במיטבה.

·                     טעם העוגה משתבח לאחר יום-יומיים במקרר, והיא נשמרת מצוין עד שבוע במקרר.

·                     ניתן להקפיא את העוגה עד כחודש. חשוב לעטוף אותה היטב בנילון נצמד על מנת שלא תספוח "ריחות מקפיא".

·                     אם מכינים את העוגה בתבניות אישיות זמן האפייה מתקצר לחצי, ולעיתים אפילו פחות מכך. היו עירניים, על מנת שהעוגה לא תתייבש יתר על המידה או חלילה תישרף מאפיית יתר.

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף