דברים טובים

 

לא צלי ולא חמין יעלה על שולחננו בימי טרופי חום אלה, לא קוגל ואפילו לא מרק מינסטרונה עשיר. כי חם.

חם נורא! ולמה אפשר כבר להתאוות מלבד למֵי מעיין צוננים' אבטיח מתוק וקרררר... פירות הקיץ המופלאים וגלידה גם.

תוספת עניין לא כל כך קייצית היא לקחת את הפירות הטריים הללו לטגן אותם בבלילה ולהפוך אותם לקינוח  מתוק בארוחת ערב חגיגית למשל.

פירות מטוגנים

 

מנה אחרונה מהמטבח הסיני שאפשר ומומלץ לשלב עם גלידה וניל, או רוטב מייפל, או רוטב שוקולד, או כל תוספת אחרת. (כמו סלט פירות צונן מהמקרר)

חומרים לבלילת הטיגון

חצי ק"ג קמח תופח

2 ביצים

80 גר. שמן

600-750 מ"ל מים

קורט מלח ומעט סוכר

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה - הכנת הבלילה

בקערת מיקסר עם מקצפה  יש להכניס את כל החומרים ולערבב במהירות בינונית עד קבלת עיסה בעלת מרקם אחיד.

לטבול את הפירות הפרוסים (בננות, אננם, תפוחים) בבלילה ולטגן בטיגון עמוק עד להזהבה של המנה. להוציא להניח על נייר סופג  ולהגיש חם או קר.  

 

ציור: נחום גוטמן


מופיע בעלון:
תגובות לדף