דברים טובים

 

קול התור נשמע בארצנו ואיתו הגיע תור השיפודים ושאר ירקות. לא בטוח שהאבות המייסדים, כשהקימו לנו מדינה, התכוונו לסערת המנגלים המתרגשת עלינו מדי יום העצמאות. הפרשנות המודרנית ל"חג מהו?" - מצביעה במפורש על שיפודים ושאר אובייקטים "על האש"  כבטוי ליציאה מחשכת הגלות לחרות וחדוות הגאולה. שיהיה...  אז אנחנו מצטרפים בהצעה לשיפודי עוף קצת אחרת  (אף כי לא ניסינו את כל השאר.)  

מצרכים:

1 ק"ג פרגית חתוכה לקוביות בגודל 3 ס"מ

3 בצלים חתוכים לרבעים

חופן עגבניות שרי

3 גמבות אדומות חתוכות לקוביות

2 שיני שום

2 ראשי סלרי מקולפים

2 שורשי פטרוזיליה

2 גזרים מקולפים

גבעולי טימין

גבעול אורגנו

1/2 כוס שמן קנולה

מלח ופלפל


בסיר שמים את הגזר, שורש הפטרוזיליה והסלרי. מכסים במים ומבשלים בערך 30 דקות, עד שהתרככו.

מסננים מהמים ומניחים בקערה לצינון.

מוסיפים את השום והשמן וטוחנים בעזרת מיקסר מוט. ניתן להוסיף עוד מעט שמן אם התערובת סמיכה מדי.

מעבירים את המרינדה לקערה ומשרים בה את הבשר .

מוסיפים את ענף הטימין והאורגנו.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם.

·                     על שיפודים משפדים קוביית בשר, לאחריה בצל ולאחריו גמבה או עגבניית שרי וחוזרים על הסדר הזה עד קצה כל שיפוד    צולים על המנגל 2-4 דקות

מופיע בעלון:
תגובות לדף